Ha szeretnél ízletes és friss ételekhez jutni, akkor jó helyen jársz.
Étlapunkon a Gyros mellett falafel, grillezett csirkemell és hamburger is található, különböző tálalásban az igényekhez igazodva.
Éhes vagy? Kipróbáltál már egy csomó helyet, de sehol sem kaptad meg a pénzedért azt, amire számítottál? Nem ízlett az étel vagy esetleg a fél fogadra sem volt elég?
Ha tőlünk rendelsz, garantáltan jól fogsz lakni! Minden ételt frissen a leadott megrendelést követően készítünk el!
Egy kis Gyros történelem...
A görög konyha remeke a Gyros. A függölegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. A hasábburgonya alakú húscsíkoknak a négy közül az egyik oldala ropogós, a másik három pedig puha. Nyelvi összefüggés: a görög gyro, gyros forgást jelent. A hasonló égövi, de teljesen más alapokon nyugvó kultúrájú török konyha "döner kebab"-nak nevezi. Az olasz nyelvben girare jelenti ugyanezt. Mindenesetre a világban a "gyros" név terjedt el.
Az eredeti gyros birkahússzeletekből készült - és kétségkévül ez volt az eredeti-, manapság azonban főleg Nyugat-Európában sertés, borjú, illetve pulykahúsból készítik. Megváltozott a hőforrás is. Eredetileg a forgó hús mellet egy vaskosárban faszénparázs volt, melyet felülről pótoltak, alul pedig salakoltak. Manapság már gázfűtésű, illetve elektromos fűtésű gyros sütők vannak divatban. A hajdani kard szerepét is átvette már az elektromos fűrészkés, mellyel erőkifejtés nélkül lehet lenyesni a megsült rétegeket.
Jó étvágyat kívánunk!