Universitas-Győr Alapítvány

9026 Győr, Egyetem tér 1.
Frissítve: 2013-03-29 15:30:48 | Kategóriák: Alapítványok 1%

Ismertető

Universitas-Győr Alapítvány

Az Universitas-Győr Alapítvány támogatási programja

"Mi alapítók, attól az óhajtól vezérelve, hogy a Széchenyi István Főiskola egyetemi rangra emelkedjék, ezáltal Győr városa az egyetemi városok sorába lépjen, nemkülönben, hogy a megalakult egyetem működését és fejlődését ezáltal támogassuk, UNIVERSITAS-GYŐR névvel Alapítványt hoztunk létre...." Az alapító dokumentum 1990. június 6-án született.

Az alapítvány 1998. május 20-i közgyűlésén új Kuratóriumot és három tagú Felügyelő Bizottságot választott valamint kezdeményezte a közhasznúsági fokozat megszerzését. Az alapítvány a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság döntése értelmében 1998. január 1-től közhasznú alapítványként működik.

Az elmúlt 22 évben 850 millió Ft-tal gazdálkodhatott az Alapítvány. Különösen jelentős volt Győr városának 270 millió Ft-os támogatása, és az a 120 millió Ft, amit a céljainkkal egyetértő adózó állampolgárok ajánlottak fel személyi jövedelemadójuk 1%-ából. Ezen túlmenően kiemelkednek az Alapítvány programjaihoz kapcsolódó céltámogatások, amelyeket egyrészt győri cégek, másrészt országos hatáskörű nagyvállalatok ajánlottak fel összesen több mint 100 millió Ft összegben.

Az alapítvány támogatási programja:
Az Universitas-Győr Alapítvány oktatói ösztöndíj programja elsősorban a fiatal oktatókat és a kiemelkedően tehetséges, kiváló tanulmányi előmenetelű hallgatókat segíti. A programnak nagy szerepe volt abban, hogy a tudományos minősítéssel rendelkező oktatók száma megtízszereződött az elmúlt 18 évben. Összesen 270 oktató kapott eddig anyagi támogatást. A professzori ösztöndíjat, majd ezt lezárva a Hegedűs Gyula ösztöndíjat a Kuratórium az egyetem 2002. évi megalakulását követően azért alapította, hogy tehetséges, fiatal oktatók támogatásával segítséget nyújtson a jövő győri professzori karának megteremtéséhez.
Az elmúlt években  13 fő tudományos fokozattal rendelkező fiatal oktatót fél év időtartamra külföldön eltöltendő nemzetközi vendégtanári  és kutatói ösztöndíjban részesítettünk.

A hallgatói ösztöndíj program keretében az elmúlt tizenöt évben több mint 850 kiemelkedően tanuló hallgató számára biztosított pályázati úton elnyerhető ösztöndíjat. Ennek kiemelkedő forrása az SZJA 1% felajánlás.
Az alapítvány 2000. év óta szervezi és menedzseli az ugyancsak pályázat alapján tanulmányi félévente elnyerhető 10-10 Waberer's International ösztöndíjat, valamint a Szemerey ösztöndíjat, továbbá a Pannon-Work ösztöndíjat.
Ez évben alapítottuk a győri önkormányzat támogatásával a 10 fő részére meghirdetett Győr városi hallgatói ösztöndíjat.

Az Alapítvány a korábbi években számos, az oktatást támogató program, létesítmény megvalósításában is részt vállalt (sportcsarnok, korszerű előadóterem építés, informatikai fejlesztések).
Támogassa Ön is az SZJA 1% felajánlásával az Universitas-Győr Alapítvány ösztöndíj programját! Adószám: 19112824-1-08


Galéria

Tetszett? Oszd meg!

Facebook Twitter Iwiw

További cégek a témában

Emberek az Állatokért Alapítvány (Győri Állatmenhely)

Emberek az Állatokért Alapítvány (Győri Állatmenhely)

9024 Győr, Téglagyári út 2. Megközelítés a Pápai útról a régi szeméttelep felé vezető kishídon át a marcalvárosi kiserdővel szemben.
Tovább olvasom >


Győri Cégregiszter: Győr és környékének cégkereső szolgáltatása. Több száz győri cég, bolt, szórakozóhely, vállalkozás, szolgáltatás internetes cégtudakozó rendszere. Győri cégek egyszerű keresése kulcsszó és hely szerint valamint tematikus cégkatalógus kategóriái szerint. A Győri Cégregiszter kategorizált cégadatbázis kiemelt kategóriái szépség, szabadidő, oktatás, ingatlan, szállás, vendéglátás, szórakozás, vásárlás, kereskedelem.